Gyrokinesis®

Gyrokinesis® je metoda gibanja, ki nežno deluje na celotno telo, odpira energetske prehode, stimulita živčni sistem, poveča amplitudo gibanje in ustvarja funkcionalno moč skozi ritmične tekoče sekvence vaj. Je edinstvena in originalna metoda gibanja, ki ima kvaliteto in ugodne učinke podobne tistim pri Jogi, Tai Chi-ju, gimnastiki in plesu. Gyrokinesis® se prekticira v skupinah ali kot individualna vadba pod nadzorom certificiranega Gyrokinesis® inštruktorja.

Lahko jo izvajamo tudi doma, saj potrebujemo le nekaj prostora, stol in blazino za Jogo. Format Gyrokinesis® vadbe je lahko dolg 60 ali 90 minut. Vsaka ura se začne na stolu z nežnimi ogrevalnimi vajami in prebujanjem vseh čutov, ter stimulacijo živčnega sistema. Temu sledi tekoča serija Spinal motions, ki povečuje amplitude gibanja in telo pripravi, da spretno in lahkotno raziskuje tudi bolj kompleksno gibanje, ki sledi. Nadaljuje se na tleh z vajami, ki še razširijo »Spinal motions«, saj postopoma dodajamo bolj kompleksne sekvence, ki vključujejo gibanje v kolkih, ramenih, dlaneh in stoplaih. Po vajah na tleh sledi ritmična stoječa serija, pri kateri urimo ravnotežje ter kardiovaskularni sistem.

Uro končamo z umirjeno, sproščujočo serijo, ki telo in um pripravi na vrnitev v vsakodnevno življenje. Gyrokinesis® format vadbe se lahko prilagodi sposobnostim vsakogar. Prakticirajo ga ljudje z vseh vetrov sveta, vključno z uspečnimi in profesionalnimi športniki in plesalci, študentje, mladi starši, starejše osebe in ljudje z gibalnimi omejitvami.

Urnik

TOREK
19:00 – 20.30 odrasli – Gyrokinesis®

VPISNI LIST
VODITELJ PROGRAMA

Nina Marušič

Nina prihaja iz Kopra, mesto kjer se je začela njena plesna pot, ki je zaznamovalo njeno odraščanje in kasneje tudi njeno poklicno pot. Na njeni plesni poti sta bila pomembna učitelja vsekakor Kristina Pojbič in Siniša Bukinac.

Ukvarjala se je z različnimi plesnimi tehnikami. Poleti, leta 2007, jo je pot popeljala v New York, kjer je  obiskovala različne šole na Broadwayu za kar je zaslužna predvsem Kjara Starič. Tukaj je med poletjem izpopolnila in razširila svoje znanje ter se tudi prvič pobližje srečala s Pilates tehniko. Po vrnitvi domov se je odločila, da nadaljuje z nadgradnjo svojega znanja Pilatesa in je zato opravila izpopolnjevanje v Pilates Holističnem centru pri Špeli in Jerneji Perc. Oktobra 2008 je začela delati kot inštruktorica Pilatesa v Pilates Holističnem centru v Ljubljani, kjer je vodila tudi vadbo Pilatesa na Reformerjih. Svoje znanje je nadgrajevala z različnimi izobraževanji, ter je usposobljena tudi za delo s specialnimi skupinami, kot je Pilates za nosečnice in poporodni Pilates. Opravila je tudi izobraževanje osnov Body tehnike v Zagrebu pri Anamariji Jagodić.

Velika sprememba v njenem dojemanju vadbenih tehnik se je zgodila leta 2008, ko je odšla na izobraževanje za GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®️ trenerja v Nemčijo: »Celoten koncept tega, česa je sposobno naše telo, se je spremenil, ko sem začutila učinke, tako celovitega načina gibanja, ki prepleta elemente fizičnega in nefizičnega v človeku.«

Junija 2009 je postala certificiran trener Gyrotonic Level 1, leta 2016 pa še certificiran trener Gyrokinesis Level. Zaključila je tudi izobraževanja na vseh specialnih napravah: Archway, Leg
Extension Unit, Jumping Stretching Board, GYROTONER®️.
Izobraževala se je pri različnih učiteljih vendar sta na njeno formacijo, kot trenerja v Gyrotonic Extension sistemu velik vtis naredili predvsem Abel Horvath, Mariarosa Guglielmi in Marco Metoldo.

Po njenem mnenju, je dobra vadba predvsem razumevanje in poslušanje sebe in svojega telesa. Zato daje prostor posamezniku, takemu kot trenutno je, v človeku pa se lahko z mehkobo, potrpežljivostjo in vztrajnostjo integrira marsikaj.

Pomemben del njene zgodbe pa so tudi živali in narava. Že od malega je sanjala o tem da bi postala veterinarka in del te želje se je uresničil skozi vzrejo pasemskih mačk in šolanjem za veterinarskega tehnika, na tem delu poti sta ji stala ob strani in nesebično predajala znanje predvsem veterinarja Lara Kralj in Marko Trobec.

S konji  je že od malih nog čutila posebno povezanost. Predvsem trije učitelji so nanjo naredili pomemben vtis in sicer Otokar Praper, ki jo je prvi zares posedel na konja in jo naučil jahati, Nika Konc, ki ji je s svojim znanjem, intuicijo in odločnostjo odprla nova obzorja ter Neja Magdalenc s svojim globokim razumevanjem konjeve narave in obnašanja.

Misel, ki usmerja njeno delo je: ” Telo ne more ustvarjati, telo lahko samo izkuša. Misel potrebuje telo, da bi izkusila samo sebe. Duh pa je vse, je tisto, kar daje življenje misli in telesu.”

Kontakt

Pokličite nas na telefonsko število
051 232 193

Sledite nam na Facebook-u

Sledite nam na Instagram-u

ali nas kontaktirajte preko obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času