O nas

Ingrid Gregorič

»Ko plešem, moje misli odplavajo stran in moj notranji jaz/glas me potegne, da začnem sanjati in z gibom ustvarjati. Ko učim, se predam in prepustim energiji, ki zavlada v dvorani, kjer skupaj z udeleženci ustvarimo naš varen prostor za kreativno uro plesa.«

Sem Ingrid, ambiciozna in kreativna mama treh otrok, učiteljica plesa in bodoča naturopatinja ter raziskovalka naravnega giba in načina življenja. Plešem in ustvarjam od malih nog, plesna pot me je v srednji šoli peljala v Ljubljano in nato na Nizozemsko, kjer sem uspešno zaključila študij plesa na Rotterdamski akademiji Codarts ter leta 2007 diplomirala in pridobila naziv dipl. plesalka.

Tekom let svojega delovanja, sem svoje pedagoške izkušnje pridobivala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer sem od leta 2007 do leta 2010 poučevala dijake tehnike modernega plesa/moderni ples. Pod vodstvom Tomaža Ambroža pa sem na Akademiji za ples Ljubljana, vse od njene ustanovitve dalje do leta 2014 poučevala študente različnih plesnih tehnik.

Svoja pedagoška znanja pa sem delila tudi z udeleženci, člani in tekmovalci različnih plesnih društev v Sloveniji (PD Elite, KUD Erato Izola, glasbena šola Krško, PD Imani iz Brežic, Twirling klub logaških mažoretk) in Italiji.

Leta 2014 sem se vpisala na študij Naturopatije v Novi Gorici, kjer sem spoznala in se naučila, kaj pomeni poslušati svoje srce in svoje telo. V šoli Naturopatije sem tako poglobila znanje o delovanju telesa na fizični in psihološki ravni. Razvila sem pozornost, opazovanje, aktivno poslušanje in razumevanje izražanja drugih, zato sem želela združiti vse svoje znanje, ki sem ga preko študija plesa, pedagogike, psihologije, vzgoje, naturopatije in različnih seminarjev začela pretvarjati v lastno prakso s plesno gibalnimi delavnicami.

To izraža tudi ime mojih tečajev – Move in Dance, katere že 7 leto ustvarjam.

Skozi plesno gibalne delavnice spodbujam njihov telesni, gibalni in čustveni razvoj, hkrati pa spodbujam in krepim njihovo domišljijo, ustvarjalnost in socializacijo.

V sodelovanju z

Neža Dolinšek

YOGA IN USTVARJALNE DELAVNICE V ANGLEŠKEM JEZIKU

Neža ima rada življenje in vse povezano z njem. Barve, umetnost, ustvarjanje, gibanje, izražanje. Kot oblikovalka in kot vzgojiteljica svoje znanje rada predaja naprej in ves čas širi svoje znanje.

Njena strast sta ustvarjanje in gibanje, izkušnje pa so ji pokazale, da se je v življenju potrebno tudi kdaj ustaviti, vdihniti, pogledati okrog sebe, spustiti in se naravnati na trden korak naprej.

Učiteljica joge za otroke je postala ravno zato, da našim najmlajšim in mladim lahko pokaže kako se spoprijeti z vsakdanjim tempom in stresom, preda znanje dihalnih tehnik kot njena največja želja pa je otroke opolnomočiti z orodji znanja za premagovanje njihovih življenjskih izzivov.

Martina Tomažič

USTVARJALNE DELAVNICE V ITALIJANSKEM JEZIKU

Prevajalka za angleški in italijanski jezik (jezike je študirala na Univerzi v Trstu, Scuola superiore di lingue moderne per interpreti e traduttori). Je tudi diplomantka marketinga, stiki z javnostmi (Univerza v Mariboru).

Za seboj ima dvajsetletne izkušnje kot prevajalka in tolmačinja, ter interna predavateljica tujih jezikov v gospodarstvu. Kasneje se je odločila za samostojno pot in ustanovila podjetje SinoniM, ki ponuja jezikovne storitve.  

Kot predavateljica tujih jezikov (italijanskega in angleškega) sodeluje oz. je sodelovala z različnimi ustanovami: Medgeneracijski center Morje, Koper, poletni kamp za otroke Zmigajmo, športno izobraževalni kampus H2CanDO, Avstrija, Vrtec Mornarček Piran, Regionalno razvojni center Koper, Ljudska Univerza Koper.

Predavateljica tuje jezike poučuje na predšolski ravni, osnovnošolski in srednješolski, pa vse do seniorjev. Zaveda se, da je učenje vseživljenjski proces, ki se nikoli ne zaključi. Poučevanje jemlje kot poslanstvo. Otroke skuša navdihniti in jih usmerjati, da skozi ponujene možnosti dosežejo zastavljene cilje.

Samanta Kobal

GLEDALIŠČE

Dramaturginja, gledališka pedagoginja, režiserka, pripovedovalka, profesorica gledaliških predmetov na Gimnaziji Nova Gorica, umetniška smer in klovnesa. 2001 je diplomirala na Akademiji za gledališke, radio, film in televizijo v Ljubljani. Nekaj let je kot dramaturginja ustvarjala v različnih gledališčih, a jo je življenje odpeljalo na pot gledališke pedagogike in dela z otroki in mladimi. Leta 2005 je postala soustanoviteljica Gledališke šole Talia (Koper), ki uspešno deluje še danes. A ker ustvarjalnost nima meja, sem je leta 2012 podala na pot gledališkega klovna in uspešno zaključila triletno izobraževanje za gledališkega klovna, Ecole des clowns v Rimu.

Gledališki klovn jo je pripeljal na pot pripovedovanja, pripovedovanje pa na pot giba in plesa. Leta 2012 je v Kopru ustanovila Gajblo, hišo ustvarjalnih zgodb, kjer je pričela razvijati veščine pripovedovanje izvirnih zgodb.
Za Kratek čas se je podala na ples japonskega butoha, kasneje pa zaplesala v kontaktno improvizacijo.
Zrežirala je kar zajetno število gledaliških predstav za otroke, mladino in odrasle in napisala kar nekaj dramskih besedil. Mladinski roman bo v jeseni ugledal luč sveta.

Znanje in veščine, ki jih je na tej poti usvojila, sedaj združuje pri svojem profesionalnem delu in predvsem pri predajanju znanja kot gledališka pedagoginja.

Nina Marušič

GYROKINESIS®

Nina prihaja iz Kopra, mesto kjer se je začela njena plesna pot, ki je zaznamovalo njeno odraščanje in kasneje tudi njeno poklicno pot. Na njeni plesni poti sta bila pomembna učitelja vsekakor Kristina Pojbič in Siniša Bukinac.

Ukvarjala se je z različnimi plesnimi tehnikami. Poleti, leta 2007, jo je pot popeljala v New York, kjer je  obiskovala različne šole na Broadwayu za kar je zaslužna predvsem Kjara Starič. Tukaj je med poletjem izpopolnila in razširila svoje znanje ter se tudi prvič pobližje srečala s Pilates tehniko. Po vrnitvi domov se je odločila, da nadaljuje z nadgradnjo svojega znanja Pilatesa in je zato opravila izpopolnjevanje v Pilates Holističnem centru pri Špeli in Jerneji Perc. Oktobra 2008 je začela delati kot inštruktorica Pilatesa v Pilates Holističnem centru v Ljubljani, kjer je vodila tudi vadbo Pilatesa na Reformerjih. Svoje znanje je nadgrajevala z različnimi izobraževanji, ter je usposobljena tudi za delo s specialnimi skupinami, kot je Pilates za nosečnice in poporodni Pilates. Opravila je tudi izobraževanje osnov Body tehnike v Zagrebu pri Anamariji Jagodić.

Velika sprememba v njenem dojemanju vadbenih tehnik se je zgodila leta 2008, ko je odšla na izobraževanje za GYROTONIC EXPANSION SYSTEM®️ trenerja v Nemčijo: »Celoten koncept tega, česa je sposobno naše telo, se je spremenil, ko sem začutila učinke, tako celovitega načina gibanja, ki prepleta elemente fizičnega in nefizičnega v človeku.«

Junija 2009 je postala certificiran trener Gyrotonic Level 1, leta 2016 pa še certificiran trener Gyrokinesis Level. Zaključila je tudi izobraževanja na vseh specialnih napravah: Archway, Leg Extension Unit, Jumping Stretching Board, GYROTONER®️.

Izobraževala se je pri različnih učiteljih vendar sta na njeno formacijo, kot trenerja v Gyrotonic Extension sistemu velik vtis naredili predvsem Abel Horvath, Mariarosa Guglielmi in Marco Metoldo.

Po njenem mnenju, je dobra vadba predvsem razumevanje in poslušanje sebe in svojega telesa. Zato daje prostor posamezniku, takemu kot trenutno je, v človeku pa se lahko z mehkobo, potrpežljivostjo in vztrajnostjo integrira marsikaj.

Pomemben del njene zgodbe pa so tudi živali in narava. Že od malega je sanjala o tem da bi postala veterinarka in del te želje se je uresničil skozi vzrejo pasemskih mačk in šolanjem za veterinarskega tehnika, na tem delu poti sta ji stala ob strani in nesebično predajala znanje predvsem veterinarja Lara Kralj in Marko Trobec.

S konji  je že od malih nog čutila posebno povezanost. Predvsem trije učitelji so nanjo naredili pomemben vtis in sicer Otokar Praper, ki jo je prvi zares posedel na konja in jo naučil jahati, Nika Konc, ki ji je s svojim znanjem, intuicijo in odločnostjo odprla nova obzorja ter Neja Magdalenc s svojim globokim razumevanjem konjeve narave in obnašanja.

Misel, ki usmerja njeno delo je: ” Telo ne more ustvarjati, telo lahko samo izkuša. Misel potrebuje telo, da bi izkusila samo sebe. Duh pa je vse, je tisto, kar daje življenje misli in telesu.”

Ester Pavlic

GLASBA PO METODI E. GORDONA in GLASBENA TERAPIJA

Ester Pavlic, je leta 2011 uspešno diplomirala na akademski študijski stopnji II, iz študija harfe, pod mentorstvom prof. Patrizie Tassini. Leta 2015 je z odliko diplomirala še iz opernega petja na akademski študijski stopnji II, na Koservatoriju  “J. Tomadini« v Vidmu, pod vodstvom prof. Domenica Balzanija. Nastopala je na številnih koncertih tako kot solistka kot tudi v komornih zasedbah.  Kot harfistka se je udeležila mojstrskih tečajev pri mednarodno priznanih harfistih.

Že več let poučuje na številnih šolah v Furlaniji-Julijski krajini. Leta 2012 je, pod njenim vodstvom, zaživel ansambel harf imenovan “Rainbow of Magic Harps”, katerega člani so njeni učenci. Tudi sama v njem nastopa na različnih koncertih v Italiji in v tujini.

Na področju petja se je izpopolnjevanja pri Luciani d’Intino in od leta 2016 študira petje z Alessandro Gavazzeni. Kot zboristka je sodelovala na koncertu “Messa da Requiem” G. Verdija, pod vodstvom maestra Riccarda Mutija, ki je potekal v Raveni, pri spomeniku v Sredipolju (Redipuglia) in v Ljubljani.

Ob naštetem je leta 2016 diplomirala z odliko glasbene terapije na “ProCivitate Christiana« v Assisiju in leta 2018 še magistrirala na I. stopnji iz glasbene terapije, na Univerzi v Pavii. Jeseni 2018 je zaključila tečaj za specializacijo iz glasbene terapije in nevrologije na Univerzi v Ferrari. Leta 2021 je obiskovala mednarodni tečaj Music Learning Theory E. Gordona na  inštitutu Audiation Institute v Milanu. Od septembra 2022 deluje kot pooblaščena profesorica za glasbeno izobraževanje otrok od 0-6 let v sklopu inštituta za avdiacijo.  

Kontakt

Pokličite nas na telefonsko število
051 232 193

Sledite nam na Facebook-u

Sledite nam na Instagram-u

ali nas kontaktirajte preko obrazca. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času


  Privacy Settings
  We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
  Youtube
  Consent to display content from Youtube
  Vimeo
  Consent to display content from Vimeo
  Google Maps
  Consent to display content from Google